perjantai 17. kesäkuuta 2011

Mikä meitä vaivaa?

Viime viikonloppuna oli Piraattipuolueen Kymen vaalipiirin piiriyhdistyksen kevätkokous. Osanotto ei päätä huimannut, me samat aktiivit istuimme paikalla, nyt sentään kahdesta kaupungista yhdistettynä. Kiitos Lappeenrannan edustukselle! Yhden jäsenen menetimme, valitettavasti, ja perusteluina ensin oli että "puolue ei aja asiaa joita haluaisin itse ajaa", ja kun kyseltiin että mitä ne sellaiset asiat ovat, vastaus muuttui muotoon "kun ei puolueessa tapahdu ikinä mitään".

Toissaviikolla pistäydyin nissan-klubin kymimiittingissä. Paikalla oli kutakuinkin samat viitisen henkeä mitä yleensä. Aiemmin tapailimme Anjalankosken abc:llä, sitten siirryimme tämän vuoden alusta Haminaan, abc:lle. Minne lie vie tie ensi vuonna, sitähän ei vielä tiedä. Nämä kaksi kaupunkia eivät ainakaan porukkaa houkuttele paikalle.
Pidimme tuossa laskiaisena vähän grillimiittinkiäkin nissanistien kanssa. Paikalla meitä oli kaikenkaikkiaan... 5.

Aikoinaan järjestelin metalliliitossa ammattiosaston matkaa erotiikkamessuille. Polvillani rukoilin työkavereita tulemaan mukaan, omavastuuhan reissussa oli suorastaan idioottihalpa. Sain muutamia jamppoja mukaan että sain bussin täyteen ja matkan toteutumaan.

Mistä johtuu, että ihmiset toistuvasti valittavat, ettei toimintaa ole? Toimintaahan olisi, jos sitä järjestettäisiin. Vaan kuka järjestää, jos aina on vain "omalla porukalla" ja yksin. Leffaillan organisointi isommalle porukalle vaatii edes vähän tietoa siitä, kuinka monta ihmistä on tulossa paikalle. Ja sitten kun varaat liput ja syömingit, kuinka moni peruukaan viime tingassa..?

Olemmeko me nyky"nuoret" Kymenlaaksossa todellakin niin pullamössösukupolvea ettei kiinnosta autokerhot, poliittiset puolueet eikä edes ammattiliiton yhteistoiminta? Emmekö jaksa nousta tietokoneiltamme ulkoilemaan? Olemmeko sosiaalisesti liian arkoja, kun ihmissuhteemme rajoittuvat vain facebookkiin ja messengeriin? Olemmeko liian köyhiä ostaaksemme polkupyörän jolla pääsisimme paikalle? Vai syytämmekö olematonta paikallisliikennettä ja vr:n ongelmia?

Helsingin sanomat "uutisoivat" että Kokoomusnuorten aktiivin raiskausmielipiteet ihmetyttävät. Tämän blogauksen jälkeen voidaan todennäköisesti todeta myös että "Piraattiaktiivin (josta kukaan ei ole kuullutkaan) mielipiteet eivät ihmetytä ketään". Ai mikseivät? Koska tämän seuraavan mielipiteeni kanssa kukaan ei voi olla toista mieltä.
1. Olen sitä mieltä että raiskaus on aina raiskaus, ja näin ollen rikos, tapahtui se avioliitossa tai sen ulkopuolella. Tai vaikka vain toinen osapuoli olisi avioliitossa. Naisella on aina oikeus sanoa ei. (Kunhan varautuu miehen menettämiseen.) Miehelläkin on aina oikeus sanoa ei. (Mikäli kestää naisen nalkutusta.)
2. Naisen, kuten miehenkin, aviollinen velvollisuus on seksi. Ellei toisin ole avioliittoa solmittaessa sovittu keskinäisesti. Jokaisella on tietysti päiviä, tai oikeastaan kausia, jolloin ei haluta. Mutta jos se haluttomuus kestää viikkotolkulla, kuukausitolkulla / vuositolkulla on ehkä syytä hankkia apua, itsensä ja toisen takia. Tai sitten on sovittava avoimesta avioliitosta, jossa se aktiivisempi osapuoli voi myös tapailla muita.

Jotenka kantani Elisa Siekkisen mielipiteiden suhteen on 60% hyväksyvä.
Ratkaisuehdotukseni tulevaisuuden varalle olisi seuraavanlainen linjaus:
Mikäli puoliso raiskaa avioliitossa puolisonsa, pitäisi raiskaustuomion ohella heidät tuomita samantien myös avioeroon. Tämä suojelisi kaikkia kolmea: naista joutumasta uudelleenraiskatuksi, miestä tulemasta tuomituksi toistuvasti samasta rikoksesta sekä yhteiskunnan varoja haaskaukselta.
Jos ihmiset eivät ole niin järkeviä, että eroaisivat siinä vaiheessa kun eivät halua enää antaa piparia / meisseliä tai vaativat sitä niin raivoisasti että tilanne saavuttaa pisteen jossa "täytyy" raiskata, eikö silloin olisi järkevintä tosiaan erottaa heidät?

Minut valittiin muuten nyt sitten Kymen piraattien puheenjohtajaksi. Yritän saada näkyvyyttä paikallispiraateille nykyistä enemmän sekä pyrin ottamaan kantaa paikallisiin asioihin sen mitä työkiireet antavat myöden tällä hetkellä. Kesä on rakentamisen ja kiireiden aikaa, lumien tultua helpottaa taas. Mutta ainahan on viikonloput.. Minulle saa vihjata, joko blogiin tai sähköpostiin (tomi.simola@piraattipuolue.fi) että millaisista asioista haluaisitte kantani kuulla.
Tänä viikonloppuna suunnistan Akaalle, Piraattipuolueen kevätkokoukseen. Tältä seudulta en saanut mukaani avopuolisoni lisäksi muita piraatteja vaikka olisi ollut mahdollisuus kimppakyytiin, saa nähdä mikä on tilanne paikan päällä muun Suomen osalta. Toivottavasti mahdollisimman moni osallistuu!

Ei kommentteja: